pühapäev, 2. mai 2021

Kirepi küla kevaderõõmud ja päikesesõõmud

 Kevaderõõmud ja päikesesõõmud


Kirepi tegutseb ja pingutab, puhkab veidi, ringutab.


Kevad on Kirepisse tulnud päris hoogsalt - töid ja tegemisi jagub nii kodudesse kui küla hüvanguks. 

Täna, teisel mail, saime kokku külaplatsil oma väikese aktiivseltskonnaga, kellega niiehknaa tihedasti läbi käime, et suuremalt käima lükata külaplatsi arendus. Seda enam, et maikuu lõpus jõuame kauaoodatud külaplatsi maa kasutuslepingu sõlmimiseni vallaga. Seega kindlust ja tegutsemismotivatsiooni tuleb aina juurde. 

Täna aga hakkasime looma ilu! Sest ilu päästab maailma. Massiivne maakividega piiritletud lillepeenar sai poole oma piiridest paika. Pool teed veel minna kivide paigutamisel. Siis on veel vaja mulda ning taimi.





Lisaks saime jutule üle maantee vana/uue talukoha kasutusele võtjatega - peagi kerkib üks uus maja meie külasse, mille üle on meil ainult suurim hea meel. Aga hea meel või mitte - see, et siinsamas on parasjagu suur kopp tööd tegemas, on meie jaoks ainult kasulik. Nii saame ka oma külaplatsil juba loetud päevade pärast ära planeerida ammu silma riivanud kole-alad. Muidu oleks see veninud ehk tont-teab millisele ajale. Ja jõuame ehk ka enne aasta küla komisjoni saabumist lasta murul kenasti kasvama hakata.

Viimati aga kohtusime külaplatsil vaid paari inimesega, et jüriöö märgutulega tuua külasse tervist ja ikka nagu vanasti kombeks oli - eemale peletada kurje jõude. Usume, et läks õnneks, sest viimaselt talgupäevalt kogunenud materjali oli päris palju ning lõke sai kenakesti võimas. Väge ja võimu tal oli ikka küll!


Aprilli keskel oli meil esimene talgupäev, kui maha sai võetud suuremad metsikud puud-põõsad, mis väga üldpilti ei sobinud. Samuti koristasime hoolsasti maantee ääri. 

                                       

Ka bussipeatustesse said kevadised päikesepüüdjad omale kohale seatud. 

Meil on hea meel, et läbi Elva valla kaasava eelarve 2020. aastal paika saanud bussipeatuste valgustid kenasti töötavad.

Usume, et kõik vingugaasiandurid, mis samuti 2020. aastal läbi kogukondliku turvalisuse toetusvooru kõigisse Kirepi kodudesse soetatud said, täidavad täiel määral oma eesmärki.

Nüüd aga on tõesti käsil suurem iluloome periood ning MTÜ Kirepi Kogukond esitas muuhulgas ka KOP taotluse, soetamaks hooldusniiduk külaplatsi niitmise lihtsustamiseks. On ju ta meil terve hektari suurune...

Keset küla asuv tähtsaim kogunemispaik väärib seda, et ta oleks ilus, puhas ning hooldatud.
Lihtsalt selle saavutamine võtab aega rohkem kui üks aasta. 
Alustasime 2020 aasta veebruaris ning selle ajaga saavutatu on tegelikkuses juba päris fenomenaalne. 

Oleme tegelikult tohutult põnevil ja ärevil, kuidas kujuneb välja Eesti aasta küla komisjoni külaskäik ja milliseid emotsioone võib küll Eesti inimene näiteks meie tutvustusvideo jooksul kogeda (mille filmimine algab 4. mail).
Mõtete tasandil küsimusi on ehk tunduvalt rohkem kui vastuseid neile, ent teame, et anname endast parima!

Päikest ja hingesoojust kõigile!
💖💥












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar